Espressolab

El Puente, 2018 yılında yakındaki çiftlikler için inşa edilmiş bir işleme tesisi olan El Puente Beneficio - MicroMill'de üretiliyor.

El Puente, adını yeni El Puente işleme tesisinin yakınındaki nehir üzerindeki yaya köprüsünden alıyor. Güney Huila'da bulunan bu tesis, çiftliklerinde kahve üretimi yaparak çevredeki küçük çiftliklerden gelen kahveyi işliyor ve bu kahveyi, daha küçük değirmenlere göre büyük hacimlerde kahve işlemek üzere tasarlanmış El Puente'ye gönderiyor. El Puente, Kolombiya'daki kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına yönelik toplumsal yatırımlarca desteklenen bir pilot projedir.

El Puente Beneficio, kahveyi komşu üreticilerden alarak işlemden geçirmeden bile bu üreticilere yüksek bir fiyat ödüyor. Bu da kahve çiftçilerini iyi kalitede kahve yetiştirmeye ve hasadı çok iyi korumaya yönlendiriyor.

El Puente Beneficio'ya gelen kahveler honey, doğal veya yıkanmış olarak işleniyor. El Puente'nin özel hazırlık sürecinde kahve yıkama işleminden geçiyor. El Puente, kahve meyvelerini, profillere ve kahve meyvelerinin karışım için doğru olgunlukta olup olmadığına bağlı olarak bazı bölgelerden seçilen üreticilerden alıyor.

Sonraki adımda, yüzdürme işlemi ve fermantasyon saatlerini belirlemek için Brix derecelerini ölçüyorlar. Kabuk giderme işlemi gerçekleşerek çekirdekler 30 ila 42 saat boyunca tanklarda bekletiyor. Fermentasyondan sonra çekirdekler yıkanıp ve parabolik kurutucularda güneş altında yaklaşık 15 ila 18 gün süren kurutma işleminden geçiyor. Kahve, ardından kabul edilebilir bir nem seviyesine ulaşana kadar dinlendirilerek kavurma tesisimize gönderilmeye hazır hale geliyor.