Espressolab

KLASİK KAHVE LEZZETİNDEN VAZGEÇEMEYENLERE ALTERNATİF: AMERİCANO

Yumuşak kahve sevenlerin tercih ettiği popüler kahvelerden bir tanesi de americano. Tıpkı Türklerin Türk kahvesine ismini verdiği gibi, Amerikalıların da bu kahve türüne isimlerine verdiği americano’nun hikayesi ise şöyle…

İlk olarak americano, II. Dünya savaşı sırasında Amerikan askerlerinin İtalya’da bulunduğu dönemde ortaya çıktı. Savaşta dağıtılan espressoyu Amerikan askerleri çok sert buldu ve daha yumuşak bir kahve istediler. Bunun üzerine İtalyan baristalar, Amerikan askerlerine daha yumuşak bir kahve sunmak üzere espressoya su ilave ettiler. Bu yeni içeceği “Caffe Americano” olarak adlandırdılar. İlk olarak İtalya’da popüler olan americano ise zaman içerisinde dünya genelinde popüler bir hale geldi.

Nasıl Hazırlanır?

Americano, espressonun tadını ve aromasını korurken kahve ile yumuşatılması sonucu meydana gelir. Bir fincan americano içerisine bir shot espresso ve bire bir oranda sıcak su eklenir. Espressonun kattığı yoğunluk ile demleme kahvelere göre daha sert, espressoya nazaran ise daha yumuşak bir kahve haline gelir. Kıvamı ve hafif tadı ile espresso tüketmeyenler için güzel bir alternatiftir. Americano hazırlanamanın püf noktası ise kahve çekirdeklerinin taze çekilmiş olması ve su sıcaklığının 90 -95 derece arasında olmasıdır.

Espressolab online mağazalarımızdan temin edeceğiniz kahve çekirdeği seçimleriniz ile beraber evinizde rahatlıkla americano hazırlayabilir; mağazalarımızı ziyaret ederek usta baristalarımızın hazırladığı lezzetli kahvenizi keyifle içebilirsiniz!