Espressolab

Üretici: Juan F. Saldarriaga

Büyüme rakımı: 1400-1800 masl

Botanik çeşit: Castillo, Colombia

İşlem: Yıkanmış

Lezzet notları: Karamel, şekerleme, kırmızı meyveler, kayısı, baharatlar

 

Hacienda La Claudina, Medellín'in yaklaşık 100 km güneybatısında, geleneksel bir Kolombiya kahve kasabası olan Ciudad Bolívar'da yer almaktadır.

Juan Saldarriaga, ailesinin çiftliklerini birkaç yıl önce devralan genç ve motivasyonu yüksek bir kahve üreticisidir.

Bulunduğu araziden baktığınızda 3900 metre yüksekliğe kadar ulaşan Los Farallones del Citara adlı sıradağlara bakan muhteşem bir manzaraya sahip olursunuz. Verimli yanardağ toprağının yanı sıra rakım, nemli ve ılık rüzgarların ideal kombinasyonu, muhteşem kalitede kahve üretimi sağlar.

Çiftlikte şu anda yaklaşık 18 hektarlık kahve yetiştiriliyor. Temelde Castillo, Caturra ve Geisha gibi birçok çeşit yeni bitki ekiyorlar. Hasat eylül ve aralık ayları arasında gerçekleşirken Kolombiya'nın bazı bölgelerinin aksine yalnızca tek bir hasat döngüsü yapılıyor. Meyve seçiminin ardından meyveler suya batırılıyor ve üretime geçmeden önce yüzeydekiler çıkarılıyor.

Büyük meyve teslimatlarını işlerken, her şeyi tanklarda fermente ediyorlar ve her 6-8 saatte bir soğuk su ekleyip duruluyorlar. Normal fermantasyon süresi yaklaşık 24 saat sürüyor. Kurutma için yatakları olan üstü kapalı bir tesisleri, geleneksel bir parabolik kurutucuları ve benzersiz bir mekanik soğuk kurutucuları var. Ayrıca, daha ticari hacimler için geleneksel bir mekanik guardiola kurutucusu da var.

Kolombiya ortalama yaklaşık 11,5 milyon torbalık kahve üretimine sahiptir. Dünyada Brezilya’dan sonra üçüncü en yüksek ve Arabica çekirdeği bakımından en yüksek ülkedir. Ülkede kahve, yaklaşık 2 milyon insanın geçim kaynağıdır.

Çoğu kahve, Kolombiya kahve yetiştirme ekseni bölgesinde, Nariño, Cauca, Meta, Huila, Tolima, Quindio, Caldas, Risaralda, Antoquía, Valle, Cundinamarca, Boyaca, Santander ve Norte de Santander gibi alanlarda yetiştirilir.