Espressolab
Kahve Uzmanımız Renato Correria ile birlikte Nikaragua’ya Fincas Miersich çiftliklerini ziyarete gittik. 
 
Fincas Miersich çiftlikleri; Limoncillo, Las Delicias, San Jose, Los Placeres, La Huella, Mama Mina, Cerro Azul, La Escondida, Los Altos, Suspiro ve Milagros’dan oluşuyor.
 
Nikaragua'daki en çalışkan ve özverili kahve üreticisi ailelerden birinin sahibi olduğu bu çiftlikler 1980'lerin siyasi kargaşası sırasında hükümet tarafından ellerinden alındı. Bu nedenle çiftçiler evlerini terk etmeye ve başka yerlerde hayatlarını sürdürmeye zorlandı. Bu da onların Kuzey Amerika’ya göç etmelerine sebep oldu.
 
İlk fırsat bulduklarında Nikaragua'ya geri dönerek topraklarını yeniden alıp bir daha arkalarına bakmadılar. Şimdi ise su kirliliği, toprak erozyonu, atıklar ve su kullanımını azaltmak amacıyla çevreye odaklanan ve genel olarak çalışanların refahını artıran, sürdürülebilir bir kahve işletmesini yönetmekten gurur duyuyorlar.
 
Dr. Miersich, Erwin, Eleane, Steve ve Erwin Jr.'dan oluşan aile, kahve çeşitlerini ve işleme yöntemlerini geliştirmek ve bunlarla deneyler yapmak için yeni yollar arıyor. Anaerobik işleme ve soğuk fermantasyon yöntemlerine girişerek Ethiosar, Javanica, Yellow Pacamara ve Geisha gibi yeni kahve çeşitlerini yetiştirmeye başlıyorlar.
 
Kahve üretiminin yanı sıra, zaman zaman 300 kişiye kadar çıkabilen çalışanlarının refahı konusunda da özverililer. Çalışan ailelerin bebekleri için ücretsiz gündüz bakımı ve 5 ila 10 yaş arası çocuklara ücretsiz eğitim sağlıyorlar.
 
Nikaragua'da kahve üretimi, tarihinin ve ekonomisinin önemli bir parçası. Kahve, ülkenin başlıca ürünlerinden biri ve yaklaşık 40.000 ailenin geçim kaynağı olarak biliniyor.
 
Kahve üretimi Managua, Jinotega, Estelf Madriz ve Nueva Segovia olmak üzere kahve yetiştiriciliğine en uygun alanlara sahip bölgelerde yoğunlaşmış durumda.